5 Tips voor het opstellen van een cv
Personeel

5 Tips voor het opstellen van een cv

Uw curriculum vitae ook wel cv is van groot belang bij uw sollicitatie. Waar moet u op letten en wat kunt u doen om van uw cv het perfecte visite kaartje voor een bedrijf te maken. Van het gebruik van kleur tot een foto, hier volgen vijf tips voor een goed cv.

Met een goed cv vergroot u de kans op een gesprek.

1. Een foto.

Naast uw opleidingen en werkervaring willen veel werkgevers graag zien wie ze in huis halen door middel van een foto. Plaats een foto op uw cv zo krijgt de werkgever meteen een indruk van hoe u eruit ziet. Kies hiervoor bij voorkeur een pasfoto, let wel op dat u geen pasfoto gebruikt bedoeld voor uw paspoort of identiteitskaart, op deze foto's mag u namelijk niet lachen en een glimlach op uw cv is wel zo aangenaam. Om succesvol te zijn is een glimlach van groot belang.

2. De lay-out.

De lay-out van uw cv is erg belangrijk. Hoe meer uw cv eruit springt des te groter de kans dat een bedrijf u uitnodigt. Schroom niet om kleur te gebruiken maar kies hierbij wel een rustige kleur bijvoorbeeld blauw. Een originele manier om uw cv met kleur aantrekkelijk te maken is door de cv pagina op te delen in twee delen. Aan de linker kant geeft u de pagina een kleur tot ongeveer een derde van de pagina. Links boven in uw foto kunt plaatsen, hieronder kunt u dan in het gekleurde deel uw naam, adres, telefoon en e-mail vermelden. In het niet gekleurde rechter deel van de cv kunt u nu meteen beginnen met de werkervaring gevolgd door opleidingen en eventuele cursussen en certificaten.

3. Spelling

Uiteraard is spelling van groot belang, een spelfout in een cv betekend vaak dat uw sollicitatie niet in behandeling wordt genomen door het bedrijf waar u solliciteert. Controleer de spelling grondig op foutief taalgebruik, gebruik hiervoor spellingscontrole software, een typefout is zo gemaakt. Succesvol een cv presenteren is een cv zonder spelfouten.

4. Werk ervaring.

Geen cv is compleet zonder werkervaring maar welke werkervaring is relevant? Noem uw werkervaring van de afgelopen vijf tot tien jaar. Werkervaring van langer dan tien jaar geleden gedaan heeft zijn voor werkgevers vaak niet interessant.

5. Opleiding.

Uw opleiding is bijzonder belangrijk voor een werkgever, het geeft inzicht in uw werk en denk niveau. Noem elke opleiding die u heeft afgerond. Vergeet niet behaalde cursussen en certificaten te benoemen. Let wel op of eventueel genoemde certificaten nog geldig zijn, is dit niet het geval, plaats het certificaat dan niet of onder vermelding dat deze reeds verlopen is.

Aanbevolen voor jou

Coronavirus

Hoe om te gaan met het coronavirus in de horeca?

De kans is groot dat uw medewerkers vragen hebben over de risico’s van het coronavirus op de werkvloer. Welke maatregelen ...

Vijf tips voor het stroomlijnen van de salarisadministratie

Vijf tips voor het stroomlijnen van de salarisadministratie

Het uitbetalen van het salaris aan werknemers is een terugkerende klus waar veel tijd in gaat zitten, vooral wanneer u ...

Digitalisering voor Bedrijven

Digitalisering is de toekomst, ook voor uw bedrijf

Digitaliseren binnen bedrijven, het is een onderwerp wat steeds vaker voorbij komt online. Maar uit onderzoek blijkt dat het nog ...