Urenregistratie app: dé uitkomst voor werkgevers

Urenregistratie app: dé uitkomst voor werkgevers

Als werkgever heb je heel wat uit te zoeken, te regelen, vast te leggen, te administreren etc. Hoe meer mensen je in dienst hebt, hoe uitgebreider je administratie wordt. Je wil uiteraard graag dat jouw werknemers de uren maken die je met elkaar hebt afgesproken. Andersom wil jouw werknemer graag de uren betaald krijgen die hij heeft gewerkt, inclusief de juiste overuren. Liefst reken je eind van de maand meteen goed af, zodat je niet in de periode(s) daarna nog correcties moet gaan toepassen. Natuurlijk is hier software voor ontwikkelt, Shiftbase is daar een goed voorbeeld van.

Real-time inzicht in uren en kosten

Zeker als je een aantal mensen in dienst hebt of je bedrijf groeit, heb je graag grip op je arbeidskosten. Je wil niet op het einde van de maand schrikken van het aantal productie-uren en dus de hoogte van de salarisbetaling van dat moment. Je wil niet allerlei handmatige berekeningen en correcties moeten uitvoeren (met de kans op fouten) voordat je exact weet hoeveel arbeidsuren er zijn gemaakt. Nee, je wil op elk moment van de maand, van de week, en zelfs van de dag kunnen zien hoeveel uur productie er op de werkvloer en op kantoor is gedraaid. Met de juiste software, zoals Shiftbase, is dat mogelijk. Eenmaal in gebruik genomen, hoef je er nauwelijks tijd aan te besteden. Eén druk op de knop en je leest het aantal uren en de kosten meteen af.

Van geklokte uren naar te betalen uren

Fijn dat er op de juiste manier uren worden geklokt, nog fijner als een urenregistratie app dit flink vereenvoudigt. Maar daarmee ben je er uiteraard nog niet. De geklokte uren moeten ook zonder al te veel gedoe worden doorgezet naar de uren registratie, die immers de basis vormt voor de maandelijkse loon- en salarisbetaling. Shiftbase zorgt hiervoor. Natuurlijk laat je hier en daar wat controleberekeningen doorvoeren, maar je hebt er eigenlijk geen omkijken naar: geklokte uren = te verlonen uren. Hoe makkelijk kan het zijn?

Geen gedoe met te weinig of teveel loon

Het komt wel eens voor, werknemers die klagen dat ze naar de loonadministratie moeten bellen omdat hun loonstrook niet klopt. Dit wil je als werkgever toch niet? Nee, Shiftbase is zo ingericht dat het systeem automatisch afwijkingen registreert. We hebben het hier dus over de situatie dat iemand minder dan zijn contracturen heeft gewerkt, maar ook dat overuren automatisch apart worden vastgelegd en tegen het juiste tarief verloond. Je werknemers zullen blij zijn dat ze in één keer, zonder correcties en nabetalingen, krijgen uitbetaald waar ze recht op hebben.

Automatische toeslagen berekening

Gelden er in de branche van jouw bedrijf toeslagen voor bepaalde situaties? Shiftbase neemt de toekenning daarvan voor zijn rekening. Geen gedoe meer met ingewikkelde berekeningen (en waar nodig herberekeningen): nee, de juiste toeslag rolt automatisch uit de urenregistratie app Shiftbase en wordt ook op het juiste moment in de verloning meegenomen.

Urenregistratie