Gratis diensten van Google voor ondernemers
Productiviteit

Gratis diensten van Google voor ondernemers

Google is voornamelijk bekend van de zoekmachine, maar bied ondernemers ook veel (gratis) diensten om efficiënter te werken. Wij hebben de belangrijkste diensten op een rij gezet.

Google Webmastertools

Google Webmaster Tools is een platform waarmee je je website kunt laten communiceren met Google. Zo zal Google jou vertellen of ze je website correct kunnen indexeren, of de structuur van je website duidelijk is en of ze gecharmeerd zijn van je backlink-praktijken, of niet. Daarnaast kun je 404 fouten herstellen en sitemaps doorgeven.

Pagespeed insights

De PageSpeed-test van Google is een prestatie-test voor webpagina’s. Aan de hand van een checklist wordt bekeken welke mogelijke prestatie-verbeteringen er ontbreken in de website. Aan de hand daarvan wordt een score tussen 0 en 100 berekend. Alleen wanneer alle mogelijke prestatie-verbeteringen zijn geïmplementeerd, wordt een score van 100 gegeven.

Google Chrome

Google Chrome is de internet browser van Google. Sinds zijn debuut in 2008 heeft Chrome in rap tempo alle andere browsers verslagen. Dit komt onder andere doordat het een veilige browser is met snelle javascript engine. Hierdoor worden internetpagina's super snel geladen. Verder zijn er vele plugin's beschikbaar, waardoor het gebruik nog prettiger wordt.

Google Analytics

Met behulp van Google Analytics app kunt u meten hoeveel bezoekers er op uw webwinkel zijn geweest en hoeveel producten zijn verkocht (conversies). Daarnaast kunt u zien waar de bezoekers vandaag komen en met welke zoekopdrachten ze in de webwinkel komen.

Google Ads

Voor heen Google Adwords, heet tegenwoorden Google Ads. Dit is het advertentie programma van Google. Wil je gegarandeerd meer verkopen, maak dan gebruik van Google Ads. Google Ads beschikt over een mobiele app, zodat u onderweg kunt zien welke advertenties het beste converteren (presteren) en welke verkopen hieraan gekoppeld zijn.

GmailGoogle Agenda

Google Agenda is een online agenda. Het is een gratis service van Google en kan worden gebruikt met een Google-account. Binnen deze applicatie kunt u agenda's delen en afspraken inplannen. Per account kunnen meerdere kalenders gemaakt worden, die allemaal in één scherm worden getoond. Met Google Agenda kunnen online afspraken gemaakt worden met andere mensen die een Google-account hebben. Ook kan een kalender gedeeld worden met anderen of door anderen worden bijhouden. Daarnaast kunt u zich ook abonneren op specifieke agenda's zoals feestdagen of evenementen.

Google Drive

Google Drive voorziet in gratis data opslag voor houders van een Google account. U kunt hierin gemakkelijk veel bestanden opslaan, maar ook documenten aanmaken en bewerken. Denk hierbij aan documenten of spreadsheets.

Google Maps

Heeft u afspraken staan, dan kunt u makkelijk zien hoelang uw reistijd bedraagt naar de locatie. Daarnaast kunt u onderweg gebruiken van Google maps als navigatie. Op deze manier hoeft u nooit meer te zoeken naar de locatie.

Aanbevolen voor jou

Handige software voor retail ondernemers

Handige software voor retail ondernemers

Er zijn veel software oplossingen op de markt die gebruikt kunnen worden door ondernemers in de retail branche. Wij hebben ...

Is uw planning Black Friday proof?

Is uw planning Black Friday proof?

Black Friday komt er weer aan en dat betekent de start van het shopping seizoen. Naast een dag waarop veel ...

7 nadelen van roosteren in Excel

7 nadelen van roosteren in Excel

Excel is een mooi softwarepakket en biedt flexibiliteit en functionaliteit. Met Excel kunnen overzichten gemaakt worden, rapportages gegenereerd worden en ...