Nieuw: iPhone en Android app

Nieuw: iPhone en Android app

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon voor het raadplegen van informatie. Zo ook de gebruikers van Shiftbase.

Om deze groep gebruikers tegemoet te komen hebben we in 2012 een mobiele webversie van Shiftbase ontwikkeld. Hiermee werd het mogelijk om met de smartphone het rooster te raadplegen en de gewerkte uren in te zien.
Het voordeel van een mobiele webversie is dat Shiftbase op alle type smartphones te raadplegen is doordat er alleen een internet browser aanwezig hoeft te zijn.
Een ander voordeel was dat het ontwikkelen van een webversie minder tijd in beslag neemt waardoor we meer tijd overhadden voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten.

Ondanks de webversie steeg de vraag naar een mobiele app voor iPhone en Android. In de afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de ontwikkeling hiervan. Omdat we de app in eigen beheer wilden bouwen, hebben we gekozen om de app te ontwikkelen in de taal “javascript" en hebben we Cordova gebruikt om er een app van te maken.
Het voordeel van het ontwikkelen in eigen beheer, is dat we eenvoudiger updates kunnen uitvoeren en kosten kunnen besparen.
Het voordel van het gebruik van javascript is dat de app op zowel iPhone, als Android telefoons is te gebruiken, en we heen nieuwe taal hoefde te leren om de app te ontwikkelen.

We hebben de keuze gemaakt om de app in meerdere fases te ontwikkelen. In de eerste versie zitten een hele hoop functionaliteiten welke allemaal gericht zijn op de medewerkers.
In de toekomst zullen we updates uitbrengen waardoor we ook de ondernemers meer inzicht kunnen geven in de bedrijfsvoering.

De app biedt op dit moment onder andere de volgende mogelijkheden:
- Laatste nieuws bekijken en reacties plaatsen;
- Het rooster bekijken;
- In en uitklokken;
- Beschikbaarheid opgeven;
- Gewerkte uren inzien;
- Plus- minuren bekijken;
- Vakantie/ziekte uren aanvragen en inzien;
- Personeelslijst;
- Open diensten inzien en accepteren/afwijzen.

Aanbevolen voor jou

Digitalisering voor Bedrijven

Digitalisering is de toekomst, ook voor uw bedrijf

Digitaliseren binnen bedrijven, het is een onderwerp wat steeds vaker voorbij komt online. Maar uit onderzoek blijkt dat het nog ...

5 Tips voor het opstellen van een cv

5 Tips voor het opstellen van een cv

Uw curriculum vitae ook wel cv is van groot belang bij uw sollicitatie. Waar moet u op letten en wat ...

7 nadelen van roosteren in Excel

7 nadelen van roosteren in Excel

Excel is een mooi softwarepakket en biedt flexibiliteit en functionaliteit. Met Excel kunnen overzichten gemaakt worden, rapportages gegenereerd worden en ...