Nieuw: iPhone en Android app

Nieuw: iPhone en Android app

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon voor het raadplegen van informatie. Zo ook de gebruikers van Shiftbase.

Om deze groep gebruikers tegemoet te komen hebben we in 2012 een mobiele webversie van Shiftbase ontwikkeld. Hiermee werd het mogelijk om met de smartphone het rooster te raadplegen en de gewerkte uren in te zien.
Het voordeel van een mobiele webversie is dat Shiftbase op alle type smartphones te raadplegen is doordat er alleen een internet browser aanwezig hoeft te zijn.
Een ander voordeel was dat het ontwikkelen van een webversie minder tijd in beslag neemt waardoor we meer tijd overhadden voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten.

Ondanks de webversie steeg de vraag naar een mobiele app voor iPhone en Android. In de afgelopen maanden zijn we bezig geweest met de ontwikkeling hiervan. Omdat we de app in eigen beheer wilden bouwen, hebben we gekozen om de app te ontwikkelen in de taal “javascript" en hebben we Cordova gebruikt om er een app van te maken.
Het voordeel van het ontwikkelen in eigen beheer, is dat we eenvoudiger updates kunnen uitvoeren en kosten kunnen besparen.
Het voordel van het gebruik van javascript is dat de app op zowel iPhone, als Android telefoons is te gebruiken, en we heen nieuwe taal hoefde te leren om de app te ontwikkelen.

We hebben de keuze gemaakt om de app in meerdere fases te ontwikkelen. In de eerste versie zitten een hele hoop functionaliteiten welke allemaal gericht zijn op de medewerkers.
In de toekomst zullen we updates uitbrengen waardoor we ook de ondernemers meer inzicht kunnen geven in de bedrijfsvoering.

De app biedt op dit moment onder andere de volgende mogelijkheden:
- Laatste nieuws bekijken en reacties plaatsen;
- Het rooster bekijken;
- In en uitklokken;
- Beschikbaarheid opgeven;
- Gewerkte uren inzien;
- Plus- minuren bekijken;
- Vakantie/ziekte uren aanvragen en inzien;
- Personeelslijst;
- Open diensten inzien en accepteren/afwijzen.

Jurrien Strobel

Jurrien Strobel

Als student heb ik 7 jaar in de horeca gewerkt. Omdat de urenregistratie op papier werd gedaan, heb ik een applicatie gemaakt waarbij de gewerkte uren en roosters online geregistreerd konden worden. Dit project heb ik ook gebruikt als afstudeer project. Drie jaar na mijn studie heb ik samen met Kars Frijters de software volledig opnieuw geschreven. Inmiddels zijn we met een heel team en maken 1000+ bedrijven van allerlei branches gebruik van onze software.