6 tips om meer uit uw personeel te halen
Personeel

6 tips om meer uit uw personeel te halen

Hoe zorg je ervoor dat het personeel volledig bij uw bedrijf betrokken is? De medewerkers zijn het hart van een succesvol bedrijf. Wat kunt u er als werkgever aan doen om uw personeel zo positief mogelijk te stimuleren, zodat er minder ziekte voorkomt en het personeel harder werken zal? In dit artikel vindt u tips om meer uit uw personeel te halen.

1. Ontwikkeling

Hoe ziet de werkomgeving van de medewerker er uit? Wat is het takenpakket van het personeelslid? Krijgt hij of zij voldoende uitdaging om zichzelf te kunnen ontwikkelen? Cursussen zijn een manier om het personeel te motiveren en er voor te zorgen dat ze bij de les blijven. Door middel van cursussen leren werknemers nieuwe vaardigheden die tijd en kosten besparen.

2. Verantwoordelijkheid

Geef een werknemer voldoende verantwoordelijkheid. Wanneer u zelf voor alles verantwoordelijk bent, zal een werknemer zich minder betrokken voelen bij de onderneming. Luister naar personeel om er achter te komen welke taken zij leuk zouden vinden om te doen. Verander aan de hand van de interesses van de medewerkers hun planning en taken.

3. Betrokkenheid

De sleutel tot goede betrokkenheid is communicatie. Personeel moet zich betrokken voelen bij het onderwerp en daardoor bij de onderneming. Zorg dat er ruimte is voor kritiek, zodat het personeel voelt dat het inspraak heeft en gezien wordt. Kijk of er ruimte is voor nieuwe technologie die tijd en kosten besparen. Overleg dit als team en niet in uw eentje als werkgever of leidinggevende.

4. Evaluatie

Zorg ervoor dat er regelmatig een moment is waarop het personeel er samen over nadenkt hoe het is gegaan de afgelopen periode. Was er minder ziekte? Geef hen daarvoor een compliment. Wil je dat het personeel harder werken zal? Vertel hen dit op een subtiele manier. Bespreek samen de planning voor de volgende periode en bekijk wanneer welke veranderingen doorgevoerd kunnen worden. De sleutel tot goede communicatie is het gesprek binnen de onderneming. Luister naar personeel om erachter te komen welke motivatie zij hebben voor hun gedrag.

5. Talent

Waar wil het personeel zelf graag aan werken? Waar wil het meer succesvol in worden? Waar heeft een medewerker moeite mee? Kunt u hem een training aanbieden? Heeft hij of zij ondersteuning nodig vanuit het bedrijf? Is de medewerker niet geschikt voor zijn eigen huidige functie of zou hij graag willen doorgroeien naar een andere functie? Maak ruimte voor een verbetering. Verander de werkplek, om het personeel te blijven motiveren.

6. Geduld

Voor iedere verandering in het leven is geduld nodig. Mensen hebben ruimte nodig om te wennen aan een situatie. Bij personeel werkt dit hetzelfde. Wees niet bang om verschillende ideeën te verzamelen en die te proberen. Een oplossing is goede communicatie en positief stimuleren om het meeste uit uw personeel te halen.

Aanbevolen voor jou

Shiftbase volledig vernieuwd

Shiftbase volledig vernieuwd

Stilstand is achteruitgang. Zeker binnen de softwareontwikkeling gaan de ontwikkelingen erg hard. We hebben, mede om deze reden, de afgelopen ...

Tips voor het succesvol implementeren van software

Tips voor het succesvol implementeren van software

In een bedrijf vinden verschillende bedrijfsprocessen plaats. Deze processen vinden plaats op de betreffende afdelingen, zoals een afdeling HR, de ...

Nieuw: iPhone en Android app

Nieuw: iPhone en Android app

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon voor het raadplegen van informatie. Zo ook de gebruikers van Shiftbase. Om deze groep ...