1,5 meter-samenleving op het kantoor
Covid-19

1,5 meter-samenleving op het kantoor, hoe doet u dit?

We raken er inmiddels steeds meer aan gewend. We zijn aan het toewerken naar een nieuw normaal. De 1,5 meter samenleving is een nieuw begrip en we kunnen er niet meer omheen. Dit brengt met zich mee dat er op diverse plekken rekening dient te worden gehouden met deze maatregelen. Eén van de plekken waar het van cruciaal belang is om snel te handelen is het kantoor. Maar hoe krijgt u dit goed en veilig voor elkaar? Zijn er al duidelijke richtlijnen? In deze blogpost zal verder worden ingegaan op wat dit betekent voor uw kantoor en hoe u ermee aan de slag kunt, zodat iedereen toch veilig naar kantoor kan komen.

Het nieuwe normaal op kantoor

Zoals u wellicht wel hebt bedacht, zal de inrichting van het pand en de werkvloer moeten worden aangepast. Volgens diverse onderzoeken zal bij een gemiddeld kantoorpand 60% van de werkplekken niet meer kunnen worden gebruikt. Oftewel, er moeten plekken worden geschrapt en de werkvloer moet anders worden ingedeeld zodat er te allen tijden 1,5 meter afstand van elkaar gehouden wordt. U zou werkstations buiten werking kunnen stellen of zelfs helemaal kunnen verwijderen om ervoor te zorgen dat mensen deze ook niet stiekem gaan gebruiken. U zou ook kunnen denken aan het creëren van bepaalde looproutes of zelfs éénrichtingsverkeer. Hierdoor zullen mensen elkaar minder vaak kruisen. Daarnaast is het wellicht belangrijk dat maatregelen getroffen worden in ruimtes waar mensen zich sneller ophopen, zoals wc’s of liften.
Naast de openbare werkplekken moeten ook de vergaderruimtes onder de loep worden genomen. Een belangrijke eerste stap in dezen is het verlagen van de capaciteit. Een ander gevolg van het nieuwe beleid op kantoor is dat niet iedereen tegelijk naar kantoor kan komen. Het is dus belangrijk om een planning paraat te hebben om ervoor te zorgen dat iedereen weet wanneer diegene thuis werkt of juist wordt geacht naar kantoor te komen. Wees niet bang om de werknemers bij dit proces te betrekken, zodat het voor iedereen duidelijk en haalbaar is. Qua thuiswerken zou u eventueel de overige inboedel in bruikleen kunnen stellen aan diegenen die thuis geen werkplek hebben die aan de Arbonormen voldoen.

Waar kan ik terecht om dit te realiseren?

Alleen met elkaar kan het kantoor weer een veilige werkplek worden. De 1,5 meter samenleving dwingt tot reflectie en meer flexibiliteit. In dezen is het echter wel belangrijk dat iedereen duidelijkheid heeft wat er van diegene wordt verwacht. Met behulp van de personeelsplanning en urenregistratie software Shiftbase kunt u duidelijke en goed realiseerbare planningen maken. Hiermee verzekert u dat het kantoor weer een veilige en sociale werkplek wordt voor iedereen. Precies zoals dit zal worden verwacht om zoveel mogelijk te passen binnen de normen van de 1,5 meter samenleving.

Aanbevolen voor jou

Bestellen met 1,5 Meter Afstand

Bestelmogelijkheden voor de horeca binnen de 1,5 meter-samenleving

Horecaondernemers zitten al een tijd zonder werk en kunnen niet wachten om weer open te mogen gaan. Echter, op het ...

De beste manier om te reageren op negatieve recensies

De beste manier om te reageren op negatieve recensies

Hoe te reageren op negatieve recensies? Het kan gebeuren dat een klant een slechte recensie over uw bedrijf schrijft. Dat ...

Waarom online personeelsadministratie vele voordelen heeft

Waarom online personeelsadministratie vele voordelen heeft

Het personeelsdossier; Een belangrijk, maar geen favoriet onderdeel van de meeste ondernemers. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ...